Bli aktiv

Oppdatert 24.03.2023

Det er mange måter å støtte NOAHs arbeid for dyrene. Her er noen konkrete ting du kan gjøre for å bidra i kampen for dyrene i landbruket:

  • Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem! NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt - støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter i tillegg venner, familie og kjente til å bli medlemmer. Du kan også gi en donasjon til arbeidet vårt for dyrene i landbruket til NOAHs kontonummer 7878.05.14336, ved å Vippse til kontoen 17420 (Noah gave), eller via PayPal
  • Hjelp oss med å spre informasjon om landbruk, og plantebasert mat som alternativ til kjøtt. Aldri tidligere har vi utnyttet dyr i så stor skala som vi gjør i vår tid - til tross for økende kunnskap om og medfølelse med dyr. Den største medvirkende faktoren til dette er kjøttindustrien.
  • Del derfor gjerne ut NOAHs løpesedler og heng opp våre plakater for dyrene - dette kan bestilles gratis her. Legg gjerne ut løpesedler på biblioteker, kaféer og utesteder, og spør om å få legge en bunke hos lokale butikker eller i klesbutikker. Husk også at man kan oppnå mye med å snakke med venner og familie. Siden flere av landbruksdyrene i Norge holdes hele sine liv innendørs er det mange som ikke vet hva som ligger bak kjøttproduksjon. Under fanen "Fakta" på denne nettsiden finner du mye informasjon om dyrenes liv, og mange gode argumenter for hvorfor man i større grad bør spise plantebasert mat.
  • Vær aktiv for dyrene i sosiale medier - følg med på NOAHs arbeid via sosiale medier, og hjelp oss å spre budskapet ved å like, kommentere og dele poster. Følg NOAHs hovedside på Facebook. Du finner oss også på Twitter, Instagram og Youtube.
  • Hjelp oss å presse politikerne til å gjøre politiske endringer for dyrene. Send gjerne en e-post til dine lokalpolitikere, samt til politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget, og krev at de skal bedre forholdene for dyrene i landbruket, og at de skal ha større fokus på grønn politikk . Kontakt også stortingspartiene direkte og oppfordre dem til å ha økt fokus på landbruksdyrene og grønt jordbruk.
  • Vis din støtte for dyrene ved å bruke produkter med gode budskap! Vi har både t-skjorter, singletter, gensere, handlenett og buttons i nettbutikken vår. Når du bruker NOAHs produkter sprer du budskapet og støtter i tillegg NOAHs arbeid ved at inntektene fra salget går til arbeidet vårt for dyrene. NOAHshop finner du her.
  • Hjelp NOAH ved å melde fra hvis du mistenker at dyr utsettes for lovbrudd. Kyr har f.eks krav på å få beite 8 uker per år, kjenner du til kyr som aldri får gå på beite kan du melde fra til Mattilsynet eller NOAH.  Skulle du være vitne til vanskjøtsel eller vold mot dyr, ta gjerne bilde eller screenshot (av innlegg i sosiale medier o.l) og sendt til oss support@dyrsrettigheter.no så kan våre fagmedarbeidere se nærmere på saken!
  • Skriv innlegg om dyrene i landbruket, og plantebasert mat enten som leserinnlegg til aviser eller på din egen blogg. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allmenne fokusen på dette temaet. Liste over norske aviser finner du her, og gode argumenter du kan bruke i teksten din finner du under fanen "Fakta" på denne nettsiden.
  • Signere NOAHs underskriftskampanjer. NOAH har startet flere ulike underskriftskampanjer for å legge press på myndigheter og beslutningstakere om å gjøre endringer som sikrer velferden til dyrene. Du kan signere mot kverning av levende hannkyllinger her. Her kan du signere mot burhønsdrift. Import av foie gras kan du signere imot her.
Hovedfoto: NOAH